Memme-taadi päeval täieneb Kihnu laste mänguvalik

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kihnu lasteaias istusid väikestel toolidel madala laua taga memmed ja paar taatigi, kes olid tulnud oma lastelaste rõõmuks memme-taadi päevale. Nad vaatasid ja plaksutasid lühinäidendi “Muna” esitajatele ja hakkasid siis kaasavõetud värvilistest lõngadest kirevaid tutte meisterdama.

Lõngatuttide valmimisele aitasid agaralt kaasa mudilasedki, sest tupsudest valmib neile mäng. Ühel kevadel õmblesid memmed lastele lapivaiba ja peitsid vaheribadesse kastanimunad, millele astudes võib taldu masseerida.

“Alati teeme midagi sellist, mille saame just lastele mõeldes ära kasutada, me ei meisterda niisama,” rääkis Kihnu lasteaia õpetaja Elme Männi. “Vanaemad-vanaisad lausa ootavad igal kevadel seda pidu, vaatavad laste esinemist, meisterdavad koos ja pärast on väike suupistelaud, mis aastati erineb, seekord on sellel küpsised.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles