Tartu ülikooli akadeemilist testi saab teha nüüd Pärnuski

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Peeter Langovits

Täna teeb pea 1100 Tartu ülikooli pürgijat akadeemilist e-testi. Esimest korda on seda võimalik sooritada elektroonselt ja Tartu kõrval Pärnuski.

Samuti saab testi lahendada Tallinnas, Narvas, Kärdlas, Haapsalus, Võrus ja Viljandis.

Innove juhatuse liikme Katri Targama sõnutsi on nii paljudes linnades akadeemilise e-testi tegemine tudengikandidaatidele suur samm. "Muude Eesti piirkondade kandidaadid ei pea enam ülikooli sisseastumistestiks Tartu sõitma. See säästab nii nende aega kui raha," märkis Targama.

Test tehakse kokkulepitud eksamipaikades Eesti eri paigus kell 10–14. Kandidaat sai valida avalduse esitamisel sobiva soorituskoha. Testi tegemiseks kasutatakse Innove ekspertide abi ja e-keskkonda, mis võimaldab elektroonseid teste koostada. Igas toimumiskohas on kaks korraldajat ja töö sooritamiseks on kolm tundi.

Targama lisas, et Innove on huvitatud ja valmis pakkuma testimisteenust ülejäänud kõrg- ja kutsekoolidele. "Peale Tartu ülikooli oleme kaks aastat teinud koostööd Tallinna ülikooli e- sisseastumiseksami puhul, tänavu jätkub koostöö kolmandat aastat," täpsustas ta.

Tartu ülikooli akadeemilise testi vähemalt 65 punktile lahendamine võimaldab õppima asuda enamikule ülikooli bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppe kavadest. Akadeemilises testis on 150 valikvastustega küsimust. Seda saab sooritada eesti või vene keeles.

Tulemused avalikustatakse hiljemalt 31. märtsil ja need kehtivd 2017. aastal ülikooli kandideerides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles