Epp Klooster pälvis elutöö tegija aunimetuse

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Klooster.
Epp Klooster. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster pälvis Eesti sotsiaaltöö assotsiatsioonilt (ESTA) aunimetuse elutöö tegija sotsiaalvaldkonnas.

Klooster oli kiitusest liigutatud. "Tunnustust pole kunagi palju, eriti sotsiaaltöös," märkis ta. 

Klooster tõi esile meeliülendavat meeleolu tunnustusüritusel ja südant soojendavaid sõnu, mida tema kohta enne tiitli üleandmist laval lausuti. "Vale polnud miski, aga imelik oli kuulata," ütles ta.

Karjäärile tagasi vaadates meenus Kloostrile kõigepealt töötamine 1992. aastal loodud Pärnumaa sotsiaalabi osakonna eesotsas ja sealse süsteemi väljaarendamine. "Aga mitte ainult mina," lisas Klooster. Ta rõhutas, et valdkond, mida varem polnudki, töötati välja ühiselt.

Veel tõi Klooster esile sotsiaaltöö korralduse eriala alguse 1998. aastal Tartu ülikooli Pärnu kolledžis. Klooster kuulus selle eriala loomise algatusrühma ja õpetab seal tudengeid siiani. 

"Julgen öelda, et sealne sotsiaaltöö haridus, mis on seotud mitme majanduse erialaga, on väga hea," märkis elutöö tegija aunimetuse pälvinu. "Hea, et see siiani püsib." 

Klooster avaldas lootust, et praeguste reformide tuules väärtustatakse edaspidigi neid, kes on siiani sotsiaaltöösse panustanud, ja et neil jätkuks edaspidigi tööd.

Silmapaistva töö eest sai tänukirja Paikuse valla sotsiaaltöö spetsialist Eha Säde, parima praktikajuhendaja tunnustuse pälvis Pärnu eakate avahoolduskeskuse juhataja Heli Kallasmaa.

ESTA tunnustas Eesti parimaid sotsiaalala töötajaid rahvusvahelise sotsiaaltöö päeva raames Tartu ülikooli Narva kolledžis.

Rahvusvahelise sotsiaaltöö päeva avas ESTA eesistuja Eike Käsi. Sotsiaaltöötajaid tervitasid Rait Kuuse sotsiaalministeeriumist, riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt ja Narva linnapea Tarmo Tammiste.

ESTA välja antud aunimetused:

aasta sotsiaaltöötaja – Lilia Kidelman (Maardu linnavalitsuse sotsiaalabiosakonna juhataja asetäitja),

aasta lastekaitsetöötaja – Aasa Rohtla (Haabersti linnaosa valitsuse lastekaitse peaspetsialist),

aasta hooldustöötaja – Lea Tiirik  (Kalda päevakeskuse hooldustöötaja),

aasta tegevusjuhendaja – Kaja Traks (MTÜ Avinurme sotsiaal- ja turvakeskuse tegevusjuhendaja),

aasta hoolekandeasutuse juht – Merike Siht (Avitar Viiratsi hoolekandekeskuse juhataja),

elutöö tegija sotsiaalvaldkonnas – Epp Klooster (Pärnu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja),

parim sotsiaaltöö koolituse lektor – Kai Rannastu (Kuressaare ametikooli sotsiaaltöö ja iluteeninduse juhtõpetaja),

sotsiaaltöötaja parim koostööpartner – Jekaterina Paškevitš (politsei- ja piirivalveameti kesklinna politseijaoskonna üleminspektor ja piirkonnapolitseinik),

parim sotsiaaltööd kajastanud ajakirjanik – Rain Kooli (Eesti ringhäälingu ajakirjanik, saatejuht, arvamustoimetaja).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles