Rahvusvaheline projekt toob ettevõtlikud noored Pärnumaale

, Koidula gümnaasiumi projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasiumi eestvõttel leiab aset noortevahetus "European Entrepreneurs”, mis võõrustab noori Rumeeniast, Islandilt ja Lätist.
Pärnu Koidula gümnaasiumi eestvõttel leiab aset noortevahetus "European Entrepreneurs”, mis võõrustab noori Rumeeniast, Islandilt ja Lätist. Foto: Erakogu

Peagi, 25.–29. märtsini toimub Pärnu Koidula gümnaasiumi eestvõttel noortevahetus "European Entrepreneurs", mis võõrustab noori Rumeeniast, Islandilt ja Lätist. Projektikohtumise peateemad on noorte ettevõtlikkuse suurendamine, ettevõtluse arvestamine karjäärivalikuna ja ajakohaste tehnoloogiate kasutamine.

Projekt viiakse ellu mitteformaalse õppe meetoditega: peamised on diskussioonid, grupi- ja meeskonnatöö, ekskursioonid ja õppevisiidid, mängud, töötubades osalemine, kogemuste jagamine ja rollimängud. Noortevahetuse päevad on organiseeritud nii, et praktiline osa järgneb teoreetilisele – oluline on, et osalejad saaksid kohe rakendada õpitut, et uus teadmine kinnistuks.

Külalistele tutvustatakse esimesel päeval Tallinna Mektory keskust, kus osaletakse 3D-modelleerimise töötoas ja tutvutakse pealinnaga orienteerumismängu kaudu. Edasi sõidetakse Pärnumaale Jõulumäe tervisekeskusesse, kus veedetakse töised päevad ärimudeleid genereerides, kavas on 3D-õpituba oma meeskonna prototüübi tootmiseks, enda äriideede esitlus ja lõppvõistlus. Veel tutvustatakse eri riikide ettevõtluse toetusmeetmeid ja aega jääb mitmekülgseks vaba aja veetmisekski. Projektikohtumine lõpeb reisiga Tartusse.

Projektis osaleb neli organisatsiooni: vastuvõtjana Koidula gümnaasium oma ettevõtlussuuna õpilastega, saatvad ühendused on Asociatia Radu Greceanu Rumeeniast, Breidholt College Islandilt ja Mazsalacas vidusskola Lätist. Kokku võtab ettevõtmisest osa 33 noort ja viis grupijuhti neljast riigist.

Projekt saab teoks Euroopa Liidu haridus-, koolitus-, noorte- ja spordiprogrammi Erasmus+ toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles