Pildid: Kolledži lahtiste uste päeval osales rekordarv huvilisi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Tartu ülikooli Pärnu kolledžis traditsiooniline lahtiste uste päev, mida külastas rekordarv huvilisi.

Päeva korraldasid peamiselt tudengid ise, kes juhtisid kolledžis õppimise teemadel debatti ja vestlusringi, organiseerisid seiklusmängu ja kostitasid teadmiste kohvikus külalisi isetehtud hea ja paremaga. Päev lõppes koolitaja Harald Lepiski põneva motivatsiooniloenguga.

"Huvilisi tuli kohale üle 80, mis on viimaste aastate suurim osalejate arv," rääkis TÜ Pärnu kolledži turundusspetsialist Birgit Tuulemäe.

Kõige rohkem õpilasi oli tulnud Tallinnast ja Harjumaalt, millele järgnes Tartumaa. Pärnumaaltki oli kohal arvestatav hulk noori.

Lahtiste uste päeva üks korraldajatest, turismi- ja hotelliettevõtluse tudeng Anna-Liisa Kärson märkis, et õpilased tundsid peamiselt huvi eriala praktika, elamistingimuste ja tudengielu vastu. "Paljudele hakkas kolledžis nii meeldima, et lubasid tagasi tudengivarjuks tulla," sõnas ta.

Kõrghariduse esimesse astmesse kestab Pärnu kolledžis vastuvõtt 19.–29. juunini. Avaldusi saab esitada elektroonselt SAISis.

Rakenduskõrghariduse õppekavadel riigieksamitulemusi ei nõuta, selle asemel toimub sisseastumiseksam, mida on võimalik sooritada nii Pärnus, Tartus kui Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles