Vanalinna põhikoolis algas loodusainete nädal pauguga

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaad tutvustav klass geograafiapäeval.
Venemaad tutvustav klass geograafiapäeval. Foto: Erakogu

Pärnu Vanalinna põhikoolis peeti 13.–17. märtsil loodusainete nädalat, mille käigus uudistati teaduskatseid, kuulati loenguid ja kirjutati loodusele kirju.

Nädal algas paugu ja särtsuga, mille korraldas algklassidele Tartust etendusi andma tulnud teadusteater Hull Teadlane.

Emakeelepäeval kirjutasid õpilased loodusele: loomadele, taimedele, kliimale, oma ajule ja kopsudele. Kirju lugedes oli tore tõdeda, kui kirglikult noored loodusesse suhtuvad ja milliste keskkonnaprobleemide pärast südant valutavad.

Kolmapäeval pidas koolilastele ilmaloengu sünoptik Ele Pedassaar, neljapäeval rääkis perearst Madis Veskimägi abiturientidele riskantsetest eluviisidest, rumalate otsuste tagajärgedest ja teismelise elu ahvatlustest.

Tiit Land rääkis noortele keemia õppimise vajalikkusest.
Tiit Land rääkis noortele keemia õppimise vajalikkusest. Foto: Erakogu

Pärast šokiloengut kuulati Tallinna ülikooli teadurit Tiit Landi, kes kõneles keemia õppimise vajalikkusest. Eestis ja Euroopas vananeva ühiskonna taustal on biokeemia areng ja uute ravimite väljatöötamine üks võtmeküsimusi. Loengu käigus tõi Land näiteid, kuidas keemia õppimine põhikoolis võib aidata ülikoolis hakkama saada ja ühiskonnale kasu tuua.

Tartu ülikooli doktorant ja looduskaitse bioloog Elin Soomets rääkis kahepaiksetest ja nende kevadrändest.

Geograafiapäeval riietuti klassikaupa loosiga saadud riigile omaselt, soovijad tutvustasid riiki plakati abil. Sellel teemapäeval osalevad aktiivselt alati nooremate klasside õpilased, kuid tänavu lõid kaasa vanemadki eesotsas hakkajate klassijuhatajatega Jamaicast ja Etioopiast.

Nädala jooksul said õpetajad nutiorienteerumist proovida.

Valiti loodusfotode konkursi parimad tööd. Tunnustatud said kõige rohkem hääli kogunud õpilase, õpetaja ja lapsevanema pildi autorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles