Siiri Erala: Keegi ei sünni kurjategijana

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Tänase lehe intervjuust Pärnu vandeadvokaadi Rünno Roosmaaga leiab palju viiteid meie elu painavatele sotsiaalprobleemidele. Kümneid aastaid advokaaditööd ja kurja teinud inimeste kaitsmist on teda pannud mõistma, et Eesti peredes ei ole asjad korras, ja alkoholi liigtarvitamine, mis kestab vahel aastaid, on meie ühiskonnas ränkade tagajärgedega probleem.

“Ükski inimene ei sünni kurjategijana,” tõdes advokaat, kelle kaitsealuste seas on olnud pedofiile, mõrvareid, tapjaid. See lause tuletas meelde mõne kuu eest psühholoogiga peetud vestluse meedia fookusesse tõusnud lähisuhte vägivalla teemal. Temagi nentis mõttevahetust kokku võttes, et keegi ei sünni vägivallatsejaks.

Need arusaamad viitavad, et Eesti ühiskonnas on olnud ja leidub ilmselt nüüdki hulk katkisi lapsi, kellest kujunevad või, kui tsiteerida Roosmaad, “kujundatakse kurjategijad”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles