Spetsialist: Tehke oma aed naabrite omast huvitavamaks!

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikese aia kujundamisel tuleb hoiduda pikkadest vertikaaljoontest, mis venitavad aia silma jaoks veelgi kitsamaks. Parem oleks aed ja erinevad aiaosad kujundada looklevate (joonis 1) või diagonaaljoontena (joonis 2), ringidena (joonis 3). Julgemates disainides kasutatakse ruute ja asümmeetriatki.
Väikese aia kujundamisel tuleb hoiduda pikkadest vertikaaljoontest, mis venitavad aia silma jaoks veelgi kitsamaks. Parem oleks aed ja erinevad aiaosad kujundada looklevate (joonis 1) või diagonaaljoontena (joonis 2), ringidena (joonis 3). Julgemates disainides kasutatakse ruute ja asümmeetriatki. Foto: Piret Kukk

Kevad kisub õue ja aiatöödele. Pärnus tuntud maastikukujundaja ja siinse taimelaada üks korraldajaist Piret Kukk kutsub üles aiale isikupära lisama.

“”Mis on moes?”, küsivad ajakirjanikud palju. Minule on olulisem, et aed oleks huvitav. Ja huvitav ei ole see, mis naabril juba on,” arutles Kukk.

Igava valiku näitena tõi aiakujundaja välja elupuud. “Elupuuhekkidest on juba küllastus,” nentis ta. Privaatsuse tarbeks müüri tekitamiseks leidub muidki variante.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles