ARNO oskab Pärnus ainult meetreid mõõta (1)

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lapsed usinalt õpivad, kasvavad neist programmeerijad, kes hakkavad bürokraatiat vähendama.
Kui lapsed usinalt õpivad, kasvavad neist programmeerijad, kes hakkavad bürokraatiat vähendama. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus pole suutnud haridusteenuste infosüsteemis ARNO ühe pere lapsi omavahel siduda ja sunnib vanemaid, kes tahaks lapsi ühte kooli panna, eraldi taotlust kirjutama.

Esmaspäeva õhtul võisid ARNOsse loginud lapsevanemad vaadata, millist kooli infosüsteem nende esimesse klassi minejale pakub. “See süsteem pani meie tütre Rääma põhikooli, kuigi poeg käib juba seitsmendat aastat Ülejõe põhikoolis. Lapsed on sama perekonnanimega, Rääma kool asub kodust 1328 ja Ülejõe 1196 meetri kaugusel,” oli Kuldses Kodus elav Margot Ollino nõutu.

Pärnu linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni liige Liina Hansen koges sama eelmisel aastal, kui tema tütart pojaga ühte kooli ei tahetud panna ja sooviti eraldi avaldust. Hansen arvas, et esimesel aastal on tegu pelgalt ARNO käivitamisraskustega, aga kui ta tänavu samasugustest probleemidest kuulis, otsustas naine teema volikogu komisjoni aprilliistungil tõstatada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles