Advokaadil oli töös kuus tapmisjuhtumit korraga

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünno Roosmaa skandaalsete kaitsealuste seas on taksojuhi mõrvas süüdistatav Benjamin Hiienurm. Nüüd on selgunud, et kohtupidamine vendade Hiienurmede üle jätkub järgmises kohtuastmes.
Rünno Roosmaa skandaalsete kaitsealuste seas on taksojuhi mõrvas süüdistatav Benjamin Hiienurm. Nüüd on selgunud, et kohtupidamine vendade Hiienurmede üle jätkub järgmises kohtuastmes. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu vandeadvokaadi Rünno Roosmaa karjäär on kestnud ligemale neli aastakümmet, kuid nõnda tormilist perioodi kui praegu pole tema silmad veel näinud: varem ei ole juristile sattunud nii palju skandaalseid tapmisjuhtumeid korraga.

64aastase Roosmaa kirge juristiameti vastu on kerge selgitada: ta on pärit advokaatide dünastiast ja traditsiooni jätkanud. “Peale selle, et advokaadina töötan, olen ma selle ameti fänn,” kinnitab ta.

Roosmaa on seotud viimase aja kõmulisimate juhtumitega. Lühikese aja vältel on tema kliendiks sattunud näiteks pedofiil Andrus Heno, taksojuhi mõrvas süüdistatav Benjamin Hiienurm või aasta jooksul tapmise eest kohtu ette jõudnud kolm naist. Miks on ta nõus kaitsma neid, keda vähesed kaitsta sooviksid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles