Saarde volikogu lihvib vastust valitsusele

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarde vallavolikogu istungil oli päevakorras anda arvamus valitsuse määruse kohta, mille järgi moodustuks Saarde, Surju, Tahkuranna ja Häädemeeste vallast Lõuna-Pärnumaa vald.

Saarde vallavolikogu esimees Väino Lill ütles, et istungil loeti volikogu otsuse eelnõu esimest korda ja kui naabritega on vahepeal veel kokku saadud, pannakse aprilliistungil saardelaste seisukoha sõnastusele punkt ja esitatakse, nagu haldusreformi seadus nõuab, hiljemalt 15. maiks volikogu otsus maavanemale.

Volikogu otsuse eelnõus on pikalt selgitatud nimetatud nelja valla vahel Saarde ettepanekul alustatud läbirääkimisi, põhjendatud jäämist ja ühinemislepingute allakirjutamist Saarde ja Surju valla vahel, omaette ka Häädemeeste ja Tahkuranna valla vahel. Moodustuvas 1065 ruutkilomeetri suuruses Saarde vallas elab 4873 inimest ja moodustuvas 493ruutkilomeetrises Häädemeeste vallas 4892. Seega jääb Tahkuranna ja Häädemeeste valla ühinedes 5000 elaniku kriteeriumi nõudest puudu 0,4 protsenti, Saarde ja Surju ühinemisel 2,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles