Seljametsa muuseumis näeb 100aastasi kohvitasse ja enam kui poole sajandi vanuseid pulmaserviise

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljametsa muuseumi juhataja Annika Põltsam näitab vanu pulmaserviise.
Seljametsa muuseumi juhataja Annika Põltsam näitab vanu pulmaserviise. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Homsest näeb Seljametsa muuseumis avataval kohvitasside väljapanekul 100aastasi kullatud portselantasse ja veidi hilisemast ajast pulmadeks kingitud serviise.

Kõige vaimustavamad esemed pärinevad Paikuse abivallavanema Helve Reisenbuki kodusest portselanikogust, millest näitusele on seekord toodud väike osa. Tasside juurest leiab esemetega seotud lugusid. Muuseumipedagoog Laine Järvemäe rääkis, et abivallavanema tassidega käib kaasas mälestus, kuidas Reisenbuki vanemad rüüpasid kohvi suurtest kullatud tassidest, aga väikesele Helvele usaldati harjutamiseks pisike roosidega tass. 

Mitte kõige vanemad, kuid siiski erilisimad on pulmatasside ja -serviiside vähendatud väljapanekud. "Pulmatassid on tõesti kõige väärtuslikumad, et üldse raatsiti neid näitusele tuua, sest need on alati seotud mõne perekonna looga," märkis Järvemäe. Seekord saab uudistada viie Pärnumaa inimese pulmatasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles