Maavalitsused soovivad aastaks ajapikendust ja teenistujatele hüvitisi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavalitsus.
Pärnu maavalitsus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maavalitsused saatsid kolmapäeval rahandusministeeriumile ja riigikogu riigireformi komisjonile kirja, milles leiavad, et maavalitsuste kaotamine järgmise aasta algusest on ennatlik ja tuleks aasta võrra edasi lükata, hindamaks haldusreformi mõju regionaalsele arengule, ja seejärel korrastada maakondlik/regionaalne kohahaldus.

Kirjas seisab, et kohalike omavalitsuste liitude ametiasutused, kus on üks–kaks töötajat, ei suuda 1. jaanuarist 2018 üle võtta ja täita maakondliku tasandi ülesandeid, kuna selleks ajaks puudub kompetents ja tähtajale eelneval perioodil pole asutuse uue struktuuri loomisest huvitatud ega vastava otsustuspädevusega isikuid.

Arvatakse veel, et ameti kaotavaid maavalitsuste teenistujaid tuleks kohelda nii, nagu seda tehakse ühinemiste tagajärjel ametist ilma jäävate omavalitsuste töötajatega, kellel on õigus saada lisahüvitist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles