Pärnumaa puitmajatootja nimetati aasta tegijaks

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Log Homes OÜ juhatuse esimees Raiko Gustavson pälvis Eesti puitmajatootjaid ühendavalt Eesti puitmajaliidult aasta tegija tiitli.
Pärnu Log Homes OÜ juhatuse esimees Raiko Gustavson pälvis Eesti puitmajatootjaid ühendavalt Eesti puitmajaliidult aasta tegija tiitli. Foto: Eesti Puitmajaliit

Tahkuranna vallas tegutseva Pärnu Log Homes OÜ juhatuse esimees Raiko Gustavson pälvis puitmajatootjaid ühendavalt Eesti puitmajaliidult aasta tegija tiitli.

Kolleegid tunnustasid Gustavsoni Eesti puitmajaklastri projekti raames elluviidava sertifitseerimisprotsessi eestvedamine eest.

Gustavsoni sõnutsi on sertifitseerimisprotsess ja selle käigus saadavad CE ja ETA sertifikaadid ettevõtetele väga olulised, löömaks välisturul läbi ja püsimaks konkurentsis. "Puitmaju eksportivate ettevõtete projekt andis selle elluviimiseks väga hea baasi, sest eraldi on sertifikaate taotleda kallis ja energiamahukas ettevõtmine," märkis Gustavson. "Ühiselt tegutsedes on võimalik kulud jaotada ja saada parem hinnapakkumine."

Tunnustuse saamine tuli Gustavsonile üllatusena. Ta toonitas seda vastu võttes, et auhind ei kuulu ainult talle, vaid kõigile sertifitseerimistegevusega ühinenud firmadele.

"Suur töö on veel ees ja mõneti võib sellist tunnustust pidada avansiks selle eest, mis kõik tuleb veel ära teha," lausus Gustavson. "Loodan, et jõuame sellega edukalt lõpuni ja kõik osalejad saavad oma sertifikaadid kätte."

Eesti puitmajaliit andis tänavu aasta tegija tiitli välja kuuendat korda. Selle annab puitmajaliit inimesele, kes on olnud puitmajasektoris silmapaistev tegija, kes peale oma ettevõtte vedamise on panustanud energiat, aega ja ideid liidu ja sektori arengusse.

Eesti puitmajaliidu asutasid 1999. aastal 17 puitmaju tootvat firmat. Praegu kuulub liitu 47 ettevõtet. Need on element- ja ruumelementmajade, käsitöö- ja masinpalkmajade ja aiamajade tootjad, samuti toetavad liikmed eri muudest valdkondadest. 

Eesti puitmajaliit on 2010. aastal Euroopa regionaalarengu fondi toel tööd alustanud Eesti puitmajaklastri katusorganisatsioon ja eestvedaja. Klaster parandab Eesti puitmajatootjate rahvusvahelist konkurentsivõimet, kasvatab ettevõtete lisandväärtust ja suurendab ekspordikäivet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles