Kadri Simson: Uus ohutusprogramm aitab säästa elusid

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: PP

Eesti Vabariigil täitub tuleva aasta veebruaris 100 aastat ja suure juubeli eelõhtul on meie riigi ees rida ülesandeid, suurim neist meie rahva ja riigi kestmine.

Statistikaameti andmetel elas Eestis tänavu 1. jaanuaril pisut üle 1,3 miljoni inimese. Viimasel paaril aastal on meie riigi rahvaarv veidi kasvanud, näiteks mullu suurenes rahvaarv ligikaudu 1850 elaniku võrra. Murekoht on endiselt negatiivne loomulik iive ehk inimesi sureb enam, kui sünnib. Väikeriigile on aga iga positiivne liikumine kahtlemata tervitatav ja iga säästetud inimelu väärtuslik.

On selge, et Eesti vajab iga inimest. Väikesele riigile on potentsiaalselt välditavas õnnetuses kaotatud elu väärtus kõrgem kui mõnele suurriigile, kus anonüümsus on kordi suurem. Peale selle, et valitsuse siht peab olema kasvav rahvaarv, tuleb osata inimesi hoida. Seetõttu pean väga tähtsaks majandusministeeriumi algatust, mis veebruaris sai valitsuse heakskiidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles