Juhtkiri: Pärnu kogub poliitväärtust

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärast 2005–2009 kestnud Keskerakonna peremehetsemist Pärnus oli linna poliitiline väärtus kukkunud alla igasugust arvestust. Peale raske rahandusliku olukorra olime teeninud narripealinna kahtlase väärtusega kuulsuse. Valijatel sai parteiseltsimeestest kõrini ja kohalikel valimistel päris võidu Toomas Kivimägi valimisliit. Nende osa häältepotist moodustas 7028 häält, millest 5336 tõi Kivimägi ise.

Drastilised kärped ja karm kokkuhoid, samuti ettevaatlik fiskaalpoliitika viisid eesmärgile ja linnamajandus sai taas kõva pinna jalge alla. Ebapopulaarsete otsuste eest tuli maksta ja 2013. aasta kohalikel valimistel oli Toomas Kivimägi valimisliidu häältesaak 5362 häält, millest 3338 kuulusid Kivimägile. Keskerakonna nimekirja vedanud Kadri Simson kogus 2939 valija toetuse. Kivimägi valimisliidu üldtulemus teiste erakondade taustal oli küllalt võimas, et taas linnavalitsust moodustada. Ühtlasi olid valijad jälle näidanud, et ei usalda ahneid erakondi linna juhtima.

Pärnu poliitiline väärtus on kasvanud nii palju, et erakonnad on valmis saatma siia hääli koguma oma parimaid poegi ja tütreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles