Nurme sild on tänavune keerukaim ehitusobjekt

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuremad tänavused teetööd Pärnumaal.
Suuremad tänavused teetööd Pärnumaal. Foto: maanteeamet

Maanteeamet teeb tänavu teetöid 182 miljoni euro eest, millest enamiku moodustab teede rekonstrueerimine.

Selle aasta kõige keerulisemaks objektiks hindab maanteeamet Pärnumaal Nurme silla ehitust ja iga 2+1 tee rajamist. Pärnu ja Tallinna vahet sõitjaid mõjutab suvel Ääsmäe–Kernu lõigu, samuti Veskitammi liiklussõlme ehituski.

Maanteeamet rekonstrueerib tänavu kogu riigis 186 kilomeetrit teid ja see läheb maksma 47,5 miljonit eurot. Pindamistöid tehakse 1200 kilomeetril 19 miljoni euro eest. Kruusateede katteid paigaldatakse 160 kilomeetril 8,4 miljoni euro eest.

Tänavuseks kõige keerulisemaks objektiks hindab maanteeamet Pärnumaal Nurme silla ehitust. / Mailiis Ollino/
Tänavuseks kõige keerulisemaks objektiks hindab maanteeamet Pärnumaal Nurme silla ehitust. / Mailiis Ollino/ Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Taastusremonti tellib amet 228 kilomeetril 20,8 miljoni euro eest. Remonditakse ja ehitatakse ümber 29 silda, millele kulub 7,1 miljonit eurot. Umbkaudu 80 liiklusohtliku teekoha ümberehitusse panustab maanteeamet 11,5 miljonit eurot.

Teehoiu puhul keskendutakse eelkõige teede säilitamisele, siis rekonstrueerimisele, seejärel ehitamisele ja viimases järjekorras teedevõrgu arendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles