Algas kohus Sindi väidetava kuritegeliku jõugu üle

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu maakohtus toimus täna eelistung kriminaalasjas, milles Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab viit meest kuritegelikku ühendusse kuulumises, tegevusloata majandustegevuses, kelmuses, avaliku korra raskes rikkumises ja sellele kihutamises, väljapressimises, ähvardamises, eluruumi omavolilises sissetungimises ja lähisuhtevägivallas.

Prokuratuuri pressiesindaja Carol Merzini teatel pakkusid mehed Sindi linnas ebaseaduslikult laenu ja nõudsid võlgu vägivaldselt sisse. Kuritegeliku ühenduse eestvedaja, 40aastane Jevgeni on vahi all.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Lennart Pulga sõnutsi ilmneb selle juhtumi puhul selgelt, et kurjade kavatsustega inimestel võib olla väga lihtne inimesi hirmuga kontrollida.

"Keegi ei peaks elama hirmu all ja ainuke võimalus seda olukorda muuta on see, kui ohvrid teevad abistavate organisatsioonidega koostööd. Kui seda koostööd pole, on süü tõendamine keeruline. Selliste juhtumite ennetamisel on abi, kui inimesed märkavad, mis kogukonnas toimub ja annavad oma tähelepanekutest politseile teada," ütles Pulk.

Kohus hakkab asja arutama avalikel istungitel, mis on plaanitud käesoleva aasta septembrist detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles