Avatud kalasadamate päeval osaleb kolm Pärnumaa sadamat

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindi sadam.
Lindi sadam. Foto: Mailiis Ollino

Laupäeval, 29. aprillil toimub esimest korda üle-eestiline avatud kalasadamate päev. 11 sadamat kutsuvad endale külla, et tutvustada kalandust ja kalasadamate igapäevaelu.

Pärnumaalt osalevad sadamate päeval Japsi, Võiste ja Lindi sadam.

Külastajad saavad sel päeval tutvuda sadamatega nii väljast- kui seestpoolt. Ühtlasi maitsta kohalikku kalatoitu, kaasa osta värsket kala ja kalatooteid.

"Eesti on kalariik, aga võrreldes Euroopa Liidu keskmisega on kala tarbimine siin põhjendamatult madal," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Kodumaist toitu väärtustav avatud kalasadamate päev annab hea võimaluse saada värsket kohalikku kala otse kalurilt ja tutvustab külastajatele kalandust meeleoluka päeva kaudu."

Igal sadamal on oma programm. Sadamates on kohal kalateadlased, kalakokad, vabatahtlik merepääste, politsei- ja piirivalveamet, saab osaleda käsitöötubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõit ja pillimehed. Lastele toimuvad kalaõpitoad, õngekoolitused ja purjekool.

Avatud kalasadamate päeva korraldavad maaeluministeerium ja kalanduse teabekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles