Andres Herkel: 100 päevaga trollijuhiks

Andres Herkel
, riigikogu liige (Vabaerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: PP

Kunagine reklaamlause “Kuue kuuga trollijuhiks” osutas võimalusele omandada aus amet. 100 päeva Jüri Ratase valitsust näitab, et kõik, mis suurte lootustega välja hõigatakse, nii hästi ei edene. Pidi tulema eelkäijast parema töökultuuriga ja kaasav valitsus, aga tegelikult sirgusid saja päevaga pardid.

Näiteks minister Tarmo Tamm, kes sügisel peab kogu Euroopa Liidu põllumajanduspoliitikat ohjama, on teatanud, et kandideerib sellal hoopis kohaliku volikogu esimeheks. Ühesõnaga, kas minister on minister, vallavolinik või part? Äkki hoopis trollijuht?

Mind tabas esimene pettumus siis, kui pärast Jüri Ratase korduvat kinnitust, et Vabaerakonna põhimõtted peegelduvad valitsusleppes, ei olnud seal ühtki meie kandvaist demokraatialubadusist. Aga just pärast Edgar Savisaare tekitatud võlgu ja laristamist olnuks riigieelarvest rahakahmamise vähendamine selge signaal, et Keskerakonna uus juhtkond on teisest puust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles