Juhtkiri: Suveks tööle

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Suvevaheaja sisustamiseks leidub palju variante. Kõige magedam neist on suvi sügisesse saata mõttetu jõlkumisega, mille sisu ei muuda isegi välismaine sõnalaen. Mõistlikum on vaadata endale ea- ja jõukohane tööots. Kogu suvi rabada ei ole mõttekas, aga mingi osa sellest – miks mitte.

Kuigi suvi võib olla veel paari kuu kaugusel, on praegu paras aeg otsida endale rakendust. Toitlustuskohtade pidajad tulevad oma ajutise tööjõu otsimise kuulutustega välja aprillis, sest siis on noortel aega kohta ja tööd otsida ja tõenäolised tööandjad saavad pakutava iseloomu arvestades rahulikult kaaluda sobivaid kandidaate.

Alaealine ei tohi toitlustusasutuses kokku puutuda alkoholiga, samuti peab jälgima töötamise ajalisi piiranguid. Suvise, harilikust pikema lahtiolekuaja puhul on see päris keeruline.

Abi on Pärnumaa noorte infoportaalist ja alati tasub igaks juhuks üle küsida Pärnumaa õpilasmalevast. Malev läheb sellelegi töösuvele vastu oma 50. sünnipäeva tuules. Omaaegse EÕMi tegevus taastatigi esimesena Pärnumaal 1994. aastal.

Suvevaheajal töötamine annab võimaluse esimest korda tunda teatavat rahalist vabadust, kui enam ei pea taskuraha küsima.

Maleva veenev lisaboonus on sotsialiseerumine eakaaslastega ja uued sõbrad. Ainsana pakub malev töövälist ajaviidet.

Suvevaheajal töötamine on ainulaadne uus kogemus. Eriti ajal, mil maavanavanemaid ega põllutöid nende juures pole ja eramute ümber laiuvad vaid iluaiad, kus peale muruniitmise suurt midagi teha ei ole.

Suvevaheajal töötamine annab võimaluse esimest korda tunda teatavat rahalist vabadust, kui enam ei pea taskuraha küsima. Omateenitud rahasse on suhtumine teistsugune. Kohale jõuab arusaam, et seinast raha võtmiseks peab keegi seda sinna panema. Suvine töötamine aitab edaspidi ise paremini hakkama saada, eriti kui jätkub pealehakkamist proovida eri töid ja ameteid.

Pärnu Postimehegi aastatepikkune kogemus näitab, et valdavalt tuleb suvevaheajal töötamisele hea järelkaja ning tegijate ja tehtuga jäädakse rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles