Muuseumist saab balletipüüne

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balletitantsijad otsivad Pärnu muuseumis juuri.
Balletitantsijad otsivad Pärnu muuseumis juuri. Foto: Erakogu

Laupäeval, 1. aprillil oodatakse Pärnu muuseumisse kõiki tantsuhuvilisi, sest külas on Kersti Adamsoni balletistuudio.

Kersti Adamsoni sõnutsi inspireerisid muuseumi kevadnäitused teda minema balleti algallikate juurde, mis pärinevad  17. sajandist. 

„Et jõuda muuseumi näituste suurte teemadeni Armastus ja Metemorfoosid peab alustama esimestest tiivalöökidest ehk sammudest. Kõigil, kes tulevad näitusi vaatama on võimalus näha balletiõpilaste püüdlusi,” ütles Adamson. 

Pärnu muuseumi on praegu avatud kevadnäitused „Armastus. Motiivid kunstis 17. sajandist kuni 20. sajandi alguseni“ ja „Metamorfoos. Liblikate õitsemisaeg“.

Kersti Adamsoni balletistuudio näidistunnid toimuvad muuseumis laupäeval kell 11.30 (vanemad klassid) ja kell 12.30 (ettevalmistusklass).

Pärnu kunstide amja Kersti Adamsoni balletistuudio on loodud 1991. aastal. Käesoleval õppeaastal tantsib stuudios 50 tüdrukut. Stuudio tantsijad on osalenud festivalidel ja konkurssidel Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Soomes ja Venemaal. Alates 2012 aastast viiakse oma uuslavastused ka rahvusvahelisele lasteballettide festivalile Riiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles