Liikluskaamerad võivad hakata fikseerima juhtide mobiilikasutust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveamet (PPA) peab võimalikuks hakata kasutama liikluskaameraid autojuhtide kõrvaliste tegevuste, nagu näiteks roolis mobiiltelefoni kasutamine, fikseerimiseks. Foto on illustreeriv.
Politsei- ja piirivalveamet (PPA) peab võimalikuks hakata kasutama liikluskaameraid autojuhtide kõrvaliste tegevuste, nagu näiteks roolis mobiiltelefoni kasutamine, fikseerimiseks. Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) peab tõenäoliseks hakata kasutama liikluskaameraid, et registreerida  autojuhtide kõrvaltegevus, näiteks roolis mobiiltelefoni kasutamine.

"Praegu pole see seadusega võimalik. Aga kuna järjest rohkem järelevalvet liigub tehnilistesse seadmetesse, on see lähituleviku teema ja saab kunagi olema," ütles PPA ennetuse ja süüteomenetluse büroo juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

Tikerpe sõnutsi Saksamaal juba kasutatakse liikluskaamerate fotosid karistuste määramisel, näiteks: kui inimene on ületanud kiirust ega ole samal ajal kinnitanud turvavööd või on rääkinud roolis mobiiltelefoniga, saab ta  karistada kolme rikkumise eest.

Maanteeamet on käivitanud ennetuskampaania "Kui juhid, siis juhi", mille eesmärk on liiklejatele meelde tuletada, kui ohtlik on kõrvaltegevus autoroolis. Kampaania lõpeb 5. aprillil maanteeameti ja PPA koostöös üleriigilise mobiilivaba päevaga.

PPA registreeris mullu 1413 liiklusrikkumist – mobiiltelefoni kasutamist.

Kõrvaltegevuse tõttu juhtub uuringu andmetel Eestis iga päev 2,1 liiklusõnnetust. Peale selle sattus 2016. aastal 33 protsenti sõidukijuhtidest tähelepanu hajumise pärast ohtlikku olukorda: kaldus oma sõidurealt kõrvale; ei märganud foori või liiklusmärki; äkkpidurdas, et vältida eesliikujale otsasõitu; eksis teelt; ei märganud jalakäijat või jalgratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles