Maanteeamet kutsub vanemaid autojuhte tasuta koolitusele

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus.
Liiklus. Foto: Ants Liigus

Maanteeamet kutsub vanemaid autojuhte tasuta täienduskoolitusele "Väärikas mootorsõidukijuht", kus jagatakse ohtralt asjalikke näpunäiteid ja antakse võimalus koos sõiduõpetajaga ise autot juhtida.

Koolitus algab 10. aprillil kell 10 Pärnus maanteeameti ruumides Suur-Posti 20. Osalema on oodatud vähemalt 60aastased iga nädal autot juhtivaid mootorsõidukijuhid, kellel on B-kategooria juhtimisõigus ja kehtiv tervisetõend.

Koolitus koosneb teoreetilisest osast ja sõidutundidest. Teoreetiline osa kestab kuus akadeemilist tundi. Aastaid autojuhte koolitanud Priit Lilleorg annab ülevaate Eesti liiklusolukorrast, selgitab liiklusõnnetuste põhjusi, räägib suurematest muudatustest liiklusseaduses, igapäevastest autosõitudest ja sellega kaasnevatest riskidest.

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi kõneleb eaka autojuhi tervisest ja ravimite kõrvalnähtudest.

Praktilises osas on iga koolitatava kohta ette nähtud kaks akadeemilist tundi. Sõiduõppes pööratakse tähelepanu ka säästlikule sõiduviisile, soovi korral läbitakse koos spetsialistiga raskesti mõistetavaid ristmikke. Õppesõidu saab kokku leppida teooriakoolitusel, sõit toimub koolitusele järgnevatel päevadel.

Koolitusgrupi suurus on 25 inimest. Osalemiseks tuleb hiljemalt 6. aprilliks kirjutada Gerli Grünbergile meilil gerli.grynberg@mnt.ee või helistada telefonil 5305 4499.

"Sarnased koolitused on osutunud väga populaarseteks. Osalejate tagasidest on selgunud, et taolised praktilised infopäevad on väga hästi vastu võetud ja võiksid sama hoogsalt jätkuda. Koolituse eesmärk on julgustada vanemaealist autojuhti," rääkis maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Gerli Grünberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles