Juhtkiri: Maanteeamet ikkagi Pärnusse!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti riigiametite Tallinna-kesksus ja lokkav arusaam, nagu riik lõpeks pealinnaga ja mujal märkimisväärset elu ei ole, masendab. Ametnikud on tõusnud seinana, et kaitsta väljakujunenud eluviisi ja sõdida vastu “küüditamisele” perifeeriasse.

Kui üllas idee maanteeamet Pärnu tuua hakkab kustuma, ei maksa kohe lootust kaotada. Riigihalduse minister Mihhail Korb on öelnud, et tema toetab maanteeameti Pärnusse viimist igati. Äkki tuleb siis vastuseisu põhjusi otsida majandus- ja taristuministeeriumist, mille haldusalasse maanteeamet kuulub?

Kuluaarides on vastuseisu peapõhjuseks toodud, et Pärnus polevat vajalikku personali. On ikka. Enn Raadik, Andrus Kärpuk meenuvad esimesena. Kui Pärnus tekib nõudlus, küll leiduvad inimesedki. Iseasi, et tallinlased on õigustatult mures oma töökohtade tuleviku pärast, aga miks ei võiks seal ametkondi veidi tuulutada. Pealegi ei jää Pärnu maanteeameti praegusest asukohast kuigi kaugele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles