Restoranide nädala peakokkade galal pakutakse merevee vahtu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu restoranide nädala vastu tuntakse elavat huvi.
Pärnu restoranide nädala vastu tuntakse elavat huvi. Foto: Urmas Luik

Pärnu restoranide nädala juhatab täna sisse peakokkade pidulik õhtusöök, kus külalistele pakutakse mereveevahtu. Kohalikest maitsetest ajendatud seitsmekäigulise õhtusöögi valmistavad 13 Pärnu peakokka. Õhtusöök müüdi välja kiiresti.

Laupäeval, 1. aprillil algava restoranide nädala esimene lõunasöök serveeritakse keskpäeval korraga 25 Pärnu restoranis. Osalevad restoranid pakuvad sel perioodil kahekäigulist lõunasööki hinnaga kümme ja kolmekäigulist õhtusööki hinnaga 18 eurot. Menüüdega saab tutvuda restoranide nädala kodulehel www.parnurestaurantweek.ee.

Teemanädala korraldaja Kadi Elmeste sõnade kohaselt oli restoranide nädala algeesmärk meelitada kodunt välja eelkõige pärnakad. "Nüüd võime rõõmsalt kinnitada, et huvi madalperioodil Pärnusse tuleku vastu on väga suur ja koguni üle poole broneeringutest on tehtud väljastpoolt: Eesti kõrval veel Soomest, Saksamaalt, Hispaaniast, Rootsist, Taanist, Lätist, Belgiast ja Inglismaalt. Meil on väga hea meel selle üle, et suvepealinna restoranid on populaarsed väljaspool Eestitki," rääkis Elmeste.

Restoranide nädal toob Pärnu mitu uue näoga söögikohta. Kolmel osaleval restoranil on külaliste võõrustamiseks uued ruumid valmis saanud. Villa Wesset võtab külalisi vastu hubases stiilis kujundatud restoranis, kus on rõhutatud vana hoone isikupära ja lisatud moodsaid elemente. Ammende on restoranide nädala alguseks lõpetanud maja renoveerimise ja Kalamajaka kohvik avab uksed uuel, varasemast avaramal kujul just 1. aprillil.

Kalamajaka peremehe Indrek Tekko jutu järgi oli kohviku laiendamine hädavajalik, kuna kõik huvilised ei mahtunud enam ära. "See oli tore üllatus, kui meie väike kohvik sai juba esimesel tegutsemisaastal tunnustatud Eesti parimate restoranide kategoorias ja kiiresti tekkisid oma püsikliendid. Meil on hea meel, et saame uksed taas lahti teha just restoranide nädala esimesel päeval ja pakkuda oma külalistele kohalikku ahvenat, angerjat ja muud värsket kraami," kinnitas Tekko.

Pärnu restoranide nädal vältab 1.–9. aprillini ja eesmärk on tutvustada siinseid restorane nii eestimaalastele kui lähinaabritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles