Kodukandi piltidelt vaatab vastu rahvarohke aeg

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Käisime koos Lodjas metskonna kontoris, kuni maja tühjaks koliti,” seletab Sigaste külaseltsi esimees Tiiu Olde.
“Käisime koos Lodjas metskonna kontoris, kuni maja tühjaks koliti,” seletab Sigaste külaseltsi esimees Tiiu Olde. Foto: Urmas Luik

Sigaste külaseltsi esimees Tiiu Olde pakub kosutavat magusat vahtramahla ja tõstab lauale albumid, mille pilte vaadates aimub rahvarohke aeg ja palju ettevõtmisi, nende hulgas Lodja ja Sigaste küla kodukandipäevad, millest esimene korraldati 22. juulil 2000 juhtmõtte “Ühtsuses peitub jõud” järgi.

“Need kaks küla on omavahel põimunud sugulasi ja töökohti pidi. Lodjas oli piimaühing ja koorejaam, siitkandi rahvas käis tööl Mõimessaare laudas, Massi ja Lodja metskonnas. Meil Sigastes oli rongipeatus, siitkaudu sõitis Pärnu-Mõisaküla reisirong,” seletab Tiiu ja näitab fotosid omaaegsest seltsielust ja säilinud ülestähendusi.

Kaarti vaadates selgub, et Lodjast saab Sigaste kaudu sõita metsateed pidi Surju. Piire on muudetud nii, et 1977. aastast hõlmab Sigaste Lodja asundustki, mis kujunes Voltveti mõisa karjamõisast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles