Rahvusvaheline projekt viis Koidula kooli õpilased Hispaaniasse

, Koidula gümnaasiumi projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal toimus Erasmus+ projekti "Biotechnology in Our Life" teist projektiaastat lõpetav kohtumine Hispaanias Xativa linnas.

Õpilased valisid õppeaasta alguses uurimisvaldkonna ja -teema, mille raames rahvusvahelistes tiimides uurimistööd tegid.

Projektist võtab osa kuus kooli Eestist, Saksamaalt, Hollandist, Hispaaniast, Suurbritanniast ja Itaaliast. Koordinaator on Bielefeldi ülikool Saksamaal. Projektiaastal toimus kolm koostöökohtumist: Bielefeldis, St. Neotsis ja Xativas.

Koidula koolist osalesid sel õppeaastal õpilased Victoria Notšovnaja, Stella Lutter, Joosep Kalbus ja Oliver Sumberg. Nende uurimisteemad käsitlesid pesupulbrites kasutatavad ensüüme, geneetiliselt muundatud kartulit "Amflora", vaktsiine ja keskkonna puhastamiseks kasutatavaid mikroorganisme.

Kohtumisel esitleti töid avalikult Xativa kultuurikeskuses. Rahvusvahelistes meeskondades valminud uurimustega tutvus Xativa linnapeagi. Koidula kooli noorte uurimistöid juhendas bioloogiaõpetaja Maris Agasild.

Kohtumise raames külastasid õpilased Valencia ülikooli geneetika osakonda, kus korraldati DNA eraldamise töötuba. Õppejõud Joan Ferrè pidas noortele loengu teemal "Geneetiliselt muundatud toit – on see ikka turvaline?" Reis viis õpilased veel Valencia teadusparki ja biotehnoloogia ettevõttesse Biopolis.

Koostöö on kolmeaastane: järgmine õppeaasta on projekti viimane ja taas avaneb neljal Koidula kooli õpilasel võimalus selles osaleda.

Projekti rahastab Erasmus+ programm ja selle kogueelarve on 260 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles