Rahvusvahelisel ooperilaulukonkursil pääses edasi kaks Eesti sopranit

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaudia Taevi nimeline rahvusvaheline ooperilauljate konkurss on Pärnu rahvusvahelise ooperimuusikafestivali PromFesti peamine osa.
Klaudia Taevi nimeline rahvusvaheline ooperilauljate konkurss on Pärnu rahvusvahelise ooperimuusikafestivali PromFesti peamine osa. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Klaudia Taevi nimelise rahvusvahelise ooperilauljate konkursi teise vooru said 39 noore solisti seas kutse kaks Eestist pärit sopranit: Mirjam Mesak ja Olga Zaitseva.

Konkursi esimene voor toimus 23s Euroopa linnas ja sellest võttis osa 246 lauljat 38 riigist. Lõplik osalejate nimekiri selgub siiski 10. aprillil, mil kutsutud peavad kinnitama jätkamist konkursi järgmistes voorudes.

Päritoluriikide arvestuses on teises voorus kõige arvukamalt esindatud Lõuna-Korea, kust pääses edasi viis lauljat. Ukrainast ja Valgevenest sai teise vooru mõlemast neli, Soomest ja Poolast kolm, Eestist, USAst ja Lätist kaks lauljat ja ühe lauljaga on esindatud Horvaatia, Tšehhi, Rumeenia, Austraalia, Venemaa, Sloveenia, Iisrael, Rootsi, Kreeka, Leedu, Prantsusmaa, Slovakkia, Ungari ja Jaapan.

Teise vooru pääsenud pidid läbima topeltsõela: esimestes voorudes tegid PromFesti kunstiline juht Erki Pehk ja konkursi president Toomas Kuter paari-kolme kohaliku ooperimuusikatundjaga eelvaliku, kuhu lisandus videosalvestise vahendusel osalenud lauljate paremik. Sõelale jäänud 75 laulja salvestiste põhjal selekteeris 21-liikmeline žürii 39 paremat.

Pehki sõnutsi tagab põhjalik valimissüsteem konkursi ühtlase ja kõrge taseme ja Pärnu kutsutakse tõesti vaid need lauljad, kes žürii hinnangul on võimelised konkurssi võitma.

Järgmised neli vooru toimuvad 8.-12. maini Pärnus. Rahvusvaheline žürii sopran Luana DeVoli juhtimisel selgitab võitja kontserdimajas pidulikul finaalkontserdil, kus kuus finalisti esitavad Pehki dirigeerimisel ja Pärnu linnaorkestri saatel kaks ooperiaariat.

Kõik voorud on avalikud ja ooperimuusika huvilised on oodatud neist osa saama.

Klaudia Taevi nimeline rahvusvaheline ooperilauljate konkurss on Pärnu rahvusvahelise ooperimuusikafestivali PromFest põhiosa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles