Osa "EV 100" rahvamatku on juba broneeritud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pühapäeval, 16. aprillil Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli avasündmuseks planeeritud suure rahvamatka osale marsruutidele enam vabu kohti ei leidu.

Kõik kohad on juba broneeritud 9,5kilomeetrisel Tagametsa jahilossist Kurgja talumuuseumisse viival matkal, samuti 12,3kilomeetrisel Sakala tee retkel Vihilt Kurgja talumuuseumisse.

Pärnumaa matkadel leidub vabu kohti veel 19,5kilomeetrisele retkele Mihkli pastoraadist Lõpe klubisse, 14 kilomeetri pikkusele matkale Pärdi mäelt Lõpe klubisse, 11,9kilomeetrisele matkale Kastna rannalt Tõstamaa rahvamajja ja kolmekilomeetrisele matkale Ermistu puhkekeskusest Tõstamaa rahvamajja.

16. aprillil tähistatatakse 100 aasta möödumist eestlaste asualade ühendamisest ja Eestimaa kontuuri tekkest. Suur matk kunagisel Eesti- ja Liivimaa kubermangu piiril ja selle läheduses on juubeliürituste avasündmus. Matkahuvilised saavad valida 18 marsruudi vahel, mis kulgevad Eestit 1917. aastani poolitanud kubermangupiiri lähistel ja toovad matkajad mööda maanteid üheksasse kogunemispaika. Pärnumaale jääb kuus rahvamatkade rada.

Matkateed läbivad Eesti eri paiku ja maastikke, kulgedes mööda eri tüüpi teid asfaldist metsarajani. Kõige lühem teekond on kolme kilomeetri pikkune, kõige pikem 23 kilomeetrit. Nii saab kõige lühemal rajal matkata lapsevankriga või ratastooliski, mõnele pikemale matkale võib minna jalgrattaga.

Kuna kogunemispaigad-rahvamajad suudavad vastu võtta piiratud arvu matkajaid – väiksemad paarsada, suuremad poole rohkem –, on vaja eelregistreerida. Konkreetsele rajale kirjapanek tagab stardipunktis nimelise kaelakaardi ja kogunemispaigas kausi sooja suppi.

Õhtul süüdatakse rahvamajade juures lõkked. Matkadele oodatakse kuni 3000 rändajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles