Põhikooliklassidest püsis suitsupriina 85 protsenti

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaret. Foto on illustratiivne.
Sigaret. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhikooliõpilastele mõeldud ennetusprogrammi "Suitsuprii klass" lõpetas sel õppeaastal suitsuvabana 727 klassi ehk 85 protsenti alustanutest. Pärnumaalt pälvis tubakatoodetest hoidumise eest tunnustuse Paikuse põhikooli 6.b.

Tervise arengu instituudi (TAI) spetsialisti Minni Saapari sõnutsi liitus oktoobris ennetusprogrammiga 850 põhikooliklassi 190 koolist. "Märtsi lõpuks oli jäänud suitsupriiks 85 protsenti klassidest ehk 11 862 õpilast," lausus Saapari. 

Saapari ütlust mööda on püsinud suitsetamisest hoiduvate noorte osakaal aasta-aastalt sama. Eelmisel õppeaastal suutis sigarettidele ei öelda 84 protsenti programmis osalenud klassidest.

Kõige enam ennetusprogrammis osalejaid oli 4.–6. klasside hulgas, keda oli kokku 64 protsenti osalejatest.

Programmi raames said õpilased teha lühivideo "Mida ägedat saab teha suitsetamise asemel?". 99 videos pakuti muu hulgas suitsetamise alternatiivina välja lumesõda, eri sportlikku tegevust, tantsimist, muusikat ja meisterdamist.

Pakutu seast eristusid näiteks robotite programmeerimine, kabe- või malemäng, karate, motokross ja loomadega tegelemine.

Ennetusprogrammi eesmärk on julgustada õpilasi tubakavabalt elama ja neid selle eest tunnustada. Programmis osalejad annavad allkirjaga lubaduse jääda vähemalt oktoobrist aprillini tubakavabaks.

Peale suitsetamise ei tohi õpilased tarvitada muid tubakatooteid ega teha vesipiipu või e-sigaretti.

1989. aastal Soomes alguse saanud ennetusprogramm on mõeldud 4.–9. klasside õpilastele. Eestis viidi seda tänavu ellu 15. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles