Pärnu purjetajate EMi hõbe kullati üle

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina II meeskond võib rõõmustada ootamatult sülle kukkunud Euroopa meistrikulla üle.
Katariina II meeskond võib rõõmustada ootamatult sülle kukkunud Euroopa meistrikulla üle. Foto: Erakogu

Läinud aasta juulis Kreekas avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlustel kuulutati ORC C-grupis üheksa sõidu järel võitjaks itaallase Vincenzo de Blasio juhtimisel sõitnud Scugnizza meeskond. Märtsi viimasel päeval teatas rahvusvahelise purjetamisliidu žürii, et Itaalia tiimi tulemus on tühistatud ja Euroopa meistri tiitel kuulub Pärnu jahtklubi lipu all seilava kapten Aivar Tuulbergi Katariina II meeskonnale. Hõbeda võitis Ott Kikkase Sugar ja pronksi saab Kreeka jaht Baximus.

“Juba EMi ajal esitasime regati žüriile Scugnizza meeskonna vastu protesti, sest olime kindlad, et itaallased läksid pettusele välja, kasutades merel keelatud ballasti,” selgitas kapten Tuulberg. “Scugnizza on eestlaste Sugari täpne koopia ja nii meie meeskonna kui mitme jahiehitaja terav silm märkas kohe, et asi pole õige. Kuigi esialgsed tulemused kuulutati välja, algatas autoriteetne komisjon meie protesti alusel uurimise, mis kestis pärast regatti kohapeal kaks päeva. Mida rohkem patustajaid küsitleti, seda enam nad ennast sisse rääkisid. Läks aega, mis läks, aga lõpuks pääses õiglus võidule.”

Väärib tähelepanu, et kapten Vincenzo de Blasio meeskond on jahil Scugnizza võitnud kaks maailmameistrivõistluste kulda. Kas valemängijate suhtes rakendatakse peale EMi tulemuse tühistamise muidki sanktsioone, ei osanud kapten Tuulberg veel öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles