Heli Müristaja, Heli Tooman: Pärnus osatakse küll, kuid saab paremini (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Müristaja.
Heli Müristaja. Foto: PP

Pärnu Postimehes 11. märtsil avaldatud Andris Tammela arvamuslugu “Miks suvepealinnas ei osata?” ja Pärnu abilinnapea Rainer Aaviku vastulause “Meie ettevõtjad oskavad küll ja hästi”, mis ilmus 23. märtsi Pärnu Postimehes, tekitasid meis soovi sõna sekka öelda.

Ajakirjanik viitab oma arvamusloos kellelegi umbisikulisele, kuid artiklis kumas etteheide turismiettevõtjatele, sündmuste korraldajatele ja linnavalitsusele. Sihtkoha edukuse ja käekäigu eest seisab hea tunduvalt suurem hulk huvirühmi kui ainult eelloetletud.

Turismialasest teadus- ja arenduskirjandusest on teada mõiste “turismiasjalised” – iga üksikisik ja organisatsioon, kelle tegevus mõjutab sihtkoha arengut või keda sihtkoha areng mõjutab. Turismiasjalised pole vaid turismiettevõtjad ega linnavalitsus, laias plaanis on igaüks meist Pärnu turismiasjaline, sest turism toetab linna ettevõtluse arengut, annab tööd siinsetele elanikele, elavdab linnakeskkonda, loob arvukalt teenuseid, mida meelsasti kasutavad kohalikudki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles