Sillametsal viskab kurk juba vuntsi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Näete, kurk hakkab amplis juba õitsema ja kevadpühaks peaks saaki saama,” näitab Jürgen Rand.
”Näete, kurk hakkab amplis juba õitsema ja kevadpühaks peaks saaki saama,” näitab Jürgen Rand. Foto: Mailiis Ollino

Ükski ilmateade ei lubanud ööseks enam külma, aga vastupidi ennustusele langes Pootsis elavhõbedasammas kuus ja pool kraadi alla nulli ja Sillametsa talus hakkas kasvuhoone vastu hommikut häiret andma.

Katlakütjast pereisal Aivaril tuli kähku ahju puid lisada, et küünlakuu kuuendast päevast alanud töö suvelilleosakonnas ja veel kolmes suures kasvuhoones tühja ei läheks. See tooks miinuse eelarvesse, sest iga liigutus seemnest taimehakatiseni ja sealt müügi- või saagivalmis kasvatamiseni on järjepidev ja täpne töö, mis tujukast jürikuust ei saa end segada lasta.

“Ükskõik kus Eesti otsas olen, saan telefoni pealt vaadata, milline temperatuur kasvuhoonetes on,” seletab Jürgen Rand, kes on aiandusele pühendunud peretalus ametis nagu tema vend Rainer, aga ka linnaõde Maarjan, kes siin puhkamas ja abiks käib. Talu juhtohje hoiab pereema Milvi Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles