Roolimobiilikud saavad trahvi asemel koolituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähelepanu testimise simulatsioon. Pilt on illustratiivne.
Tähelepanu testimise simulatsioon. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Maanteeameti ennetuskampaania raames on täna mobiilivaba päev, näitamaks, kui ohtlik on autoroolis kõrvalisi asju teha. Et seda tõestada, katsetas Pärnu Postimehe ajakirjanik simulatsioonimasinal, millised on tagajärjed, kui autoroolis sõnumit toksida.

"Oih, see läks nüüd küll halvasti. Panin kahel korral teelt välja," ütles kaheksa-aastase sõidukogemusega Pärnu Postimehe ajakirjanik Märt Pilme, kui ta simulatsioonimasinal mobiilile tulnud sõnumile vastata proovis. Pilme, kes ise autorooli keerates sõnumeid ei saada, rääkis, et katse näitas talle selgelt, kuidas pilk telefonile tõmbas ta tähelepanu nii, et mitmel korral kaldus auto teelt välja ja muutus sõidukiirus.

Et niisuguseid juhtumeid liikluses vähendada, pakutakse sel aastal Pärnus ja veel neljas linnas kõrvaliste tegevustega politseile silma jäänud juhtidele võimalust rahatrahvi tasumise asemel osaleda koolitusel, mis keskendub sellele, milleni kõrvalised tegevused roolis võivad viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles