Pärnu koolides tuleb laupäeval lahtiste uste päev

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe põhikool.
Pärnu Ülejõe põhikool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeva tähistatava Pärnu päeva raames avaneb kõigil huvilistel võimalus tutvuda linna põhikoolide ja muusikakooliga, eeskätt oodatakse sügisel kooliminejaid peredega.

"Pered saavad tutvuda koolimajadega, põigata klassiruumidesse ja kohtuda tulevaste õpetajatega," teatas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Gerli Kõiv.

Vanalinna, Kuninga tänava, Rääma ja Ülejõe põhikooli, Mai, Raeküla ja Tammsaare kooli ning vabakooli uksed on avatud kell 11–13. Vanalinna kooliga tutvujad on oodatud kooli ajutistes ruumides Pargi 1, mitte renoveeritavas koolimajas.

Muusikakooli uksed on avatud 12–14.30. Toimub pillitutvustuskontsert, seejärel saab klassides tutvust teha eri pillide ja nende õpetajatega.

Tammsaare koolis räägitakse õppimisvõimalusest varase täieliku keelekümbluse programmi järgi. Varase täieliku keelekümbluse puhul õpitakse esimeses klassis kõiki õppeaineid eesti keeles.

Mai koolis tutvustatakse peale koolitöö huvialasid, näiteks pranglimine, LegoWeDo robootika, avastusõpe, rahvatants, koorilaul.

Rääma põhikoolis, Raeküla koolis ja Vanalinna põhikoolis korraldatakse õpitube. Ekskursioonide kõrval pakutakse Vanalinna kooli külastajatele võimalust osa saada vestlusringist "Lapse koolivalmidus ja selle toetamine".

Vabakoolis saab tutvuda kogukondliku kooliga, kus tähelepanu on lapse eneseteadlikkuse tegusal kujunemisel esimesest klassist. Kool kutsub uudistama peamiselt loovuse, looduse ja inglise keele valdkonda, aktiivõppe- ja kogukondlikke meetodeid, kujundava hindamise kogemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles