Tänavu keskenduvad liiklustalgud kiiruseületajatele

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklustalgute veebileht.
Liiklustalgute veebileht. Foto: Kuvatõmmis

Tänasest nädala jooksul saavad inimesed politsei- ja piirivalveameti liiklustalgute kaardirakendusse märkida kohti, kus piirkiirusi ületavad juhid muudavad liiklemise ohtlikuks.

Aasta-aastalt kasvanud kiiruseületamiste arv linnades on põhjus, miks tänavused politsei liiklustalgud keskenduvad raske jalaga juhtidele. Ettepanekuid saab sisestada 11. aprillini, misjärel politsei teeb 19. aprillil liiklusjärelevalvet märgitu alusel. Rämpspostituste vältimiseks saab ettepanekuid teha Facebooki konto kaudu.

"Liiklustalgud on Eestis elavate inimeste ja politseinike ühine ettevõtmine liikluse turvalisemaks muutmiseks. Saame minna nendele ristmikele, teedele ja tänavatele, kuhu meid oodatakse," ütles politseikapten Sirle Loigo. Ta loodab, et liiklustalgud aitavad inimesteni viia sõnumi kiiruseületamise ohtlikkusest. "Kui ühel päeval pöörab 250 politseinikku tähelepanu kiiruseületajatele, peaks see panema juhid mõtlema, milline oht lubatust suurema kiiruse puhul valitseb," rääkis Loigo.

Nagu eelmisel aastal keskenduvad talgud sõidukite kiirusele, sest see on alati inimeste suurim mure. "Leidub juhte, kes ei pea maanteel või võõras kohas kiiruse ületamist ohtlikuks ja häirivaks, kuid tunnetavad kiiruse ohtu kodu või töökoha läheduses. See on paradoksaalne: ma ei taha, et teised kihutavad minu kodu naabruses, aga võõrastel tänavatel ületan piirkiirust oma käitumisele mõtlemata," ütles politseikapten ja lisas, et igal aastal tabatakse sellinegi kiiruseületaja, kes on ise rakenduse kaudu ohtlikust kohast teavitanud.

19. aprilli liiklustalgud on üleeuroopalised. See on Euroopa liikluspolitseinikke võrgustiku Tispoli ettevõtmine. Eestis saab ettepanekuid teha siiski vaid kohalike liiklusmurede kohta.

Eelmisel aastal märkisid inimesed üles 1200 kohta, kus kiiruseületamine valmistab muret. 2014. aastal laekus politsei- ja piirivalveametile ligikaudu 3000 ettepanekut, neist üle 800 puudutasid sõidukiirust.

Kaardirakenduse leiab aadressilt www.liiklustalgud.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles