Grete Naaber: Nagu tõrvatud katusel: nokk kinni, saba lahti (1)

Grete Naaber
, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Naaber.
Grete Naaber. Foto: PP

Sellel varesel on pea ümber “EMO”, sabal punane kiri “KIIRABI”. Eesti Päevalehe 24. märtsi juhtkirjas “Laskem kiirabil oma tööd teha” toonitatakse, et kiirabi koormuse vähendamiseks leidub lahendusi ja tervishoiu korraldajad peavad mõne neist kasutusele võtma.

Eesti Päevalehe 31. märtsi juhtkiri “EMO kuritarvitamine peab lõppema” hoiatab, kusjuures tõdetakse, et rangemat erakorralise meditsiiniosakonna vastuvõtukorda ei peaks käivitama enne, kui süsteem on valmis. Viiendal küljel väidab aga patsientide liidu juhatuse liige Kadri Tammepuu, et patsiendi ühed kindlamatest võimalustest abi saada – EMO ja kiirabi – soovivad korraga oma töökorraldust muuta, kuid uus vastuvõtupoliitika koormab EMOde asemel hoopis kiirabi, sest perearstide vastuvõtuaegu napib. Nokk kinni, saba lahti, sest katus sai äsja tõrvatud.

Inimesele on tervis kõige kallim vara. Iga haige on mures ja ootab hoolivat suhtumist, tahab turvatunnet. EMO ja kiirabi on seda pakkunud parimal viisil, professionaalselt, nii et inimesed usuvad, et sealt saab kiiret abi. Eks sellest tulenebki ülekoormatus. Minister Jevgeni Ossinovski on mõistnud asja tuuma, korrates: “Inimesele peab jääma tema turvatunne!”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles