Tehnikaerialade naised võitlevad palgalõhega

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia erialal töötava Merle Liisu Lindma (vasakul) arvates tuleks IKTd tehnoloogiliselt arenevas maailmas sookaaslaste seas rohkem propageerida.
Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia erialal töötava Merle Liisu Lindma (vasakul) arvates tuleks IKTd tehnoloogiliselt arenevas maailmas sookaaslaste seas rohkem propageerida. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli lektori Eneli Kindsiko andmeil töötab info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alal vähe naisi. “Uuringute kohaselt on 78 protsenti IKT töötajaist mehed ja vaid 22 protsenti naised,” märkis ta esmaspäeval Pärnus Girlstechi konverentsil.

Rahvusvahelise Girlstechi projekti peaeesmärk on propageerida naiste hulgas tehnoloogiaerialasid.

Skype’i personalijuht Merle Liisu Lindma tõi naiste vähesuse põhjusena IKTs esile eelarvamused. “Aga miks naised arvavad, et info- ja kommunikatsioonitehnoloogia on meeste pärusmaa?” küsis ta. “Selle peale tuleks mõelda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles