Korea suurkontsern mõjutab Lotte teemapargi nimevalikut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda. Foto: Urmas Luik

Pärnumaale Tahkuranna valda rajatava Lottemaa rahvusvaheline kaubamärk selgub alles aprilli lõpuks, sest Korea-Jaapani suurkorporatsiooni Lotte Group omandi tõttu pole võimalik kasutada nimetust Lotte World.

„Me arvestame oma turundusplaani koostades turul juba tegutseva Korea kontserniga,” ütles Lottemaa projektijuht Rein Malsub Eesti Päevalehele.

Peamiselt toiduainete tootmise ja kaubandusega tegelev Lotte Group on oma valdkonnas üks suurimaid Aasia ettevõtteid, millel on ligikaudu 60 äriüksust umbes 60 000 töötajaga. Peale Lõuna-Korea ja Jaapani tegutseb ettevõte näiteks Hiinas, USAs, Indias ja nüüd ka Poolas, kus hiljaaegu osteti riigi suurim maiustustetootja Wedel.

1989. aastal rajas kontsern Lõuna-Koreasse hiiglasliku teemapargi Lotte World, mis sarnaneb Disneylandiga. Igal aastal külastab Lotte Worldi kaheksa miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles