Naiskodukaitse kogub mälestusi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskodukaitsjad. Foto on illustreeriv.
Naiskodukaitsjad. Foto on illustreeriv. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Naiskodukaitse ja Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ühisettevõtmisena kogutakse sel aastal mälestusi naiskodukaitsjate ja Kaitseliidu noorteorganisatsioonide liikmete tegevusest enne Teist maailmasõda.

Kui on teada, et Pärnumaal elab mõni endine naiskodukaitsja, kodutütar, noorkotkas või inimene, kellel on mälestusi organisatsioonide kunagistest tegemistest, oodatakse teavet aadressil tartu@naiskodukaitse.ee või telefonil 511 3823 (Leane Morits).

Saab helistada ka Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaisele Ly Eisenschmidtile (551 5251), kes aitab korraldada mälestuste kogumist ja talletamist ning edastamist ERMile.

Tänuga on oodatud mälestused, mida on Naiskodukaitse või Kaitseliidu noorte kohta kuuldud kelleltki teiselt. Kui on varem kogutud kirjalikke mälestusi, on ERM tänulik nende koopiate eest.

Teretulnud on dokumendid, fotod, muud kirjalik või esemeline materjal Naiskodukaitse ja Kaitseliidu noorteorganisatsioonide tegevuse kohta.

Mälestuste kogumine kestab 15. novembrini 2011, need saab saata aadressil: Eesti Rahva Muuseum, Veski 32, 51014 Tartu, märgusõna ”Naiskodukaitse”. Kogutu säilitatakse ERMi arhiivis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles