Rahvusvahelisel kalandusfoorumil räägitakse kalatööstuse tulevikust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus toimub täna rahvusvaheline Läänemere kalandusfoorum, mille keskmes on Eesti ja lähinaabrite kalatööstuste väljavaated järgmisel kümnendil.

„Tänu kalandusfoorumile saame infot vahetada rahvusvahelisel tasandil ja arutleda koostöös kalandussektori ja lähiriikide spetsialistidega kalandussektori tulevikuvaadete üle. Valdkonnas on mitu arengusuunda, seal hulgas kalavarude jätkusuutlik majandamine, tarbimise suurenemine ja vesiviljeluse kasv,“ ütles maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron.

„Kalatarbimine Eestis ja mujal ning nõudlus kvaliteetsete kalatoodete järele kasvab, aga enamike kalaliikide looduslikud varud pole parimas seisus,“ ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „See paneb lähitulevikus kalatööstused silmitsi seisma aina suuremate katsumustega. Kuna peale looduslike tingimuste sõltub Eesti kalandus suuresti lähiümbruse ja kogu maailma poliitilisest ning majanduslikust seisust, tuleb kasuks tutvuda oma naabrite seisukohtadega majandusharu tuleviku kohta.“ 

Läänemere kalanduskoostöö järgmise kümnendi plaanidest räägib Ida- ja Kesk-Euroopa kalanduse arendamise rahvusvahelise organisatsiooni Eurofish esindaja Aina Afanasjeva. Foorumil kõnelevad valdkonna ministeeriumide ja ametiasutuste esindajad, kalanduseksperdid Lätist, Saksamaalt, Soomest ja Venemaalt. Maaeluministeeriumist teeb ettekande kalanduspoliitika ja välissuhete asekantser Olavi Petron. 

Foorumit korraldavad Eesti kalaliit ja Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi kalanduse teabekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles