Lääne prefektuuris luuakse kiirreageerimisüksus

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefektuuri kiirreageerijad veebruaris Paikuse politseikooli lasketiiru avamisel.
Põhja prefektuuri kiirreageerijad veebruaris Paikuse politseikooli lasketiiru avamisel. Foto: ARDI TRUIJA / PÄRNU POSTIMEES/

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) moodustab Lääne prefektuuris 25 politseinikust koosneva kiirreageerimisüksuse, mis alustab tööd järgmisel aastal.

Kõik kiirreageerijad valitakse konkursi korras. Kandideerida võivad nii nõuetele vastavad politseiametnikud kui heas füüsilises vormis kõrgharidusega eesti keelt kõrgtasemel valdavad Eesti kodanikud, kes ei tööta politseis. Liikmed värvatakse novembris-detsembris, baasväljaõpe on kavandatud järgmise aasta veebruari.

"Politseiametnik peab olema taiplik, ent oluline on hea füüsiline vormgi. Regulaarselt trenni teinul on politseiniku ametis lihtsam, peale selle õpib spordi kaudu meeskonnatööd ja vaimset vastupidavust," ütles politsei pressiesindaja Maria Gonjak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles