Laste mäng aitas avastada seksuaalkuriteo

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Möödunud aastal registreeriti Pärnumaal lastevastaseid seksuaalkuritegusid 33, nende seas kümme vägistamisjuhtumit, kolmel korral osteti alaealiselt seksi ja kümnel juhul valmistati laste seksuaalset ärakasutamist kujutavat materjali.

Lastevastaseid kuritegusid menetlev politseikapten Karin Sadam selgitab, et kõik lastevastaste seksuaalkuritegude toimepanijad pole pedofiilid. “Isikul võib olla diagnoositud vaimne või isiksusehäire või on ta selle teo pannud toime alkoholijoobes. Iga juhtumi puhul proovin toimepanija lapsepõlve kohta teada saada. Harv ei ole see, et lapsi kuritarvitanud inimesi on lapsepõlves seksuaalselt või füüsiliselt väärkoheldud,” selgitas Sadam.

Alati ei tee last seksuaalselt kuritarvitav isik ohvrile füüsiliselt haiget. “On ette tulnud juhtumeid, kus vanemliku tähelepanu või hoolimise puudust tundvatele lastele osaks langenud tähelepanu, lähedus ja hüved ei pruugi tunduda ebameeldivad. See loob lapsele ettekujutuse, et kuritarvitaja hoolib. Kui lapse kodus esineb vägivalda ja laps tunnetab, et tal ei ole seal turvaline, on halbade kavatsustega inimestel lihtsam lastega manipuleerida,” seletas Sadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles