Asekantsler: Tuleb müüa magusat lõhetki

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluministeeriumi asekantsleri Olavi Petroni sõnutsi liigub toiduainetööstus sinnapoole, et tarbija leiaks pakist eine valmistamiseks kõik vajaliku.
Maaeluministeeriumi asekantsleri Olavi Petroni sõnutsi liigub toiduainetööstus sinnapoole, et tarbija leiaks pakist eine valmistamiseks kõik vajaliku. Foto: Mailiis Ollino

Eile Rannahotellis rahvusvahelisel kalandusfoorumil sõna võtnud maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler, Pärnust pärit Olavi Petron peab siinsete rannakalurite puhul võtmeküsimuseks koostööd ja aastaringse tuluallika leidmist. Eesti kalatööstuse edu pandiks loeb ta aga mõttemalli muutust: müüa seda, mida tarbijad soovivad, selmet kaubelda sellega, mis parasjagu olemas.

Ütlesite oma ettekandes, et kalanduse põhitulu ei anna ranna- ega sisevete-, vaid hoopis kaugpüük. Kas Pärnumaale nii oluline rannapüük on siis tuleviku mõttes vähetähtis?

Ma nii ei arva, et see on vähetähtis, aga andmed näitavad, et ranna- ja sisevete püügis on hõivatud kõige enam inimesi, kuid kaugpüügist tuleb suurem osa tulust. Eestil on kaks kaugpüügifirmat, mis püüavad Barentsi merel krevette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles