Galerii: võrkpallurid alistasid ulmelises mängus Selveri ja viigistasid poolfinaalseeria!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallimeistrivõistluste poolfinaalseeria teises mängus alistas Pärnu võrkpalliklubi meeskond täna koduses spordihallis ülitulises matšis Tallinna Selveri 3:2 (25:23, 17:25, 21:25, 25:20, 21:19).

Et esimese mängu oli Selver Tallinnas võitnud 3:1, vajasid pärnakad kolme võiduni mängitavas seerias täna kindlasti võitu.

Ometi alustasid märksa enesekindlamalt külalised, kes spurtisid ette 5:1 ja 8:3. Pärnakad eksisid esimeses geimis palju servil ja geimi lõpuks kogunes neil kaheksa serviviga.

Ometi tuli suvepealinna esindus tänu heale kaitsele mängu tagasi ja võitis esimese geimi 25:23.

Pärnu meeskonnas jagunes ründekoormus peamiselt kolme mehe vahel. Aleksandrs Kudrjašovs tõi avavaatuses kuus punkti, Hindrek Pulk ja Taavet Leppik panustasid viiega.

Teine geim kulges algusest lõpuni Selveri dikteerimisel ja sedapuhku pealinlased pärast võidetud algedu pärnakaid järele ei lasknud. Pärnu meeskonnal oli probleeme nii kaitses kui rünnakul ja nii võitis Selver 25:17 geimi. Pärnakate ründeprotsent oli 37 Selveri 63,2 vastu.

Kolmas geim kulges punkt punkti mängus seisuni 10:9, siis sai Selver vahe sisse ja libises eest. Pärnakad enam pealinlasi kätte ei saanud ja Selver saavutas geimivõidu 25:21.

Selver näitas kohati väga head kaitsemängu. Pärnu sai pallid kaitses küll kätte, ent rünnakud ei jäänud kuidagi maha. Pärnakate ründeprotsent oli vaid 36,7 Selveri 62,5 vastu.

Neljas geim algas samamoodi esimesega Selveri dikteerimisel ja Tallinna meeskond pääses ette 12:8. Siis vahetas Pärnu meeskonna peatreener Kudrjašovsi asemel sisse Sander Rätsepa ja mängupilt muutus totaalselt. Selveri rünnakud enam maha ei jäänud ja pärnakate üritused hakkasid õnnestuma. Geimi lõpp kuulus täielikult pärnakaile ja nii tuli geimivõit 25:20.

Selveri rünnakuprotsent kukkus selles geimis 36,7ni. Pärnakatel oli see veidi parem, 40, kuid vastuvõtt oli pärnakail suisa imeline: 78,6 protsenti.

Otsustavat vaatust alustas kindlamini taas pealinna meeskond. Selver sööstis ette 6:3 ja 9:5. Siis said pärnakad kolm punkti järjest ja tulid järele 8:9. Selver pääses taas kahega ette 13:11 ja edasine on juba võrkpalliajalugu.

Pärnu jõudis 14:14 viigini ja pääses ettegi. Nii kulges matš punkt punktis, kui seisul 20:19 oli pärnakail kasutada viies matšpall, lõi Selveri mängija Rauno Tamme üle Pärnu bloki palli auti ja suvepeallinna meeskond võitis otsutava vaatuse 21:19 ja matši 3:2.

Pärnu meeskonnas säras otsustavatel hetkel Pulk, kes ühtlasi oli kodumeeskonna resultatiivseim 25 punktiga. Leppiku arvele jäi 21 silma.

Selveri parim oli 23 punkti toonud Lincoln Williams.

Mängu statistika leiab siit.  

Kolme võiduni mängitav seeria on nüüd viigis 1:1. Seeria kolmas mäng tuleb pühapäeval Tallinna Audentese spordihallis ja neljas teisipäeval taas Pärnus. Viies mäng toimub vajadusel järgmisel neljapäeval Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles