Kodulinna noored seilavad Austria EMil

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zoom8 klassi roolimehed valmistuvad järjekordse võistlussõidu stardiks.
Zoom8 klassi roolimehed valmistuvad järjekordse võistlussõidu stardiks. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Sel nädalavahetusel Austrias Neusiedleri järvel algavatel Zoom8 klassi Euroopa meistrivõistlustel esindavad Eestit neli Pärnu sportlast ja üks tallinlane.

Kodulinna purjespordikooli treenerite kasvandikest lähevad võistlustulle Romi Safin, Lisbeth Taggu, Karla Luhar ja Hendrik Holtsmann. Kalevi klubist stardib Helen Pais. Eesti koondist juhendavad EMil treener Argo Kruusmägi ja lapsevanem Marko Holtsmann.

"Tiitlivõistlustele Austrias on registreeritud ligemale 100 alla 20aastast roolimeest Rootsist, Austriast, Eestist, Norrast, Taanist, Soomest, Saksamaalt, Venemaalt ja Hispaaniast," rääkis treener Kruusmägi. "Viis päeva kestev regatt algab poiste ja tüdrukute kvalifikatsioonisõitudega ja medalivõitjad selguvad finaalides. Austria EMil teevad oma rahvusvaheliste võistluste debüüdi Zoomil seni Optimistil purjetanud Romi, Lisbeth ja Karla. Eelmisel hooajal Optimisti klassis Eesti meistrikulla ja karika võitnud Hendrik sai mullu Saaremaal Zoomi klassi MMil 13. tulemuse. Kõige suurema kogemusega on pealinna piiga Helen, tema seilab selles paadiklassis juba kolmandat aastat."

Väärib märkimist, et pärnakad on Zoom8 klassis võitnud kolm Euroopa meistrikulda. Aastatel 2001 ja 2002 tuli Vana Maailma meistriks Merili Randmaa ja tunamullu purjetas kulla vääriliselt Keith Luur. Eelmisel aastal pidi Luur maailmameistrivõistlustel leppima neljanda tulemusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles