Plaanitav Baltimaade pikim matkarada läbib Pärnumaad

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabli rand.
Kabli rand. Foto: Mailiis Ollino

Euroopa regionaalarengu fond kiitis heaks ja rahastab piiriülest projekti "Läänemere ranniku matkarada Lätis ja Eestis", mille käigus rajatakse piki Läänemere rannikut kulgev Balti riikide pikim matkarada. Eestis läbib see tee Pärnu-, Lääne-, Saare- ja Hiiumaad.

Leedu piirist Eesti läänerannikuni looklev matkatee tuleb ligemale 1100 kilomeetrit pikk ja moodustab osa Euroopa kaugmatkarajast E9.

2019. aasta oktoobrini kestvasse projekti kaasatakse piirkonna omavalitsused, ettevõtted ja organisatsioonid, kellega koostöös kavandatakse matkaraja kulgemistee, viidad ja muu infomaterjal.

"Matkarajale on tulevikus oodatud jalgsimatkajad, aktiivsed puhkajad, lastega pered, linnuvaatlejad, ajaloo- ja kultuuripärandi huvilised nii Eestist kui välisriikidest," ütles MTÜ Lääne-Eesti Turismi juhataja Kaia Treier. "Kvaliteetse teenuse pakkumiseks võimalikult laiale sihtrühmale kaasatakse kohalikke elanikke, majutus- ja toitlustusettevõtteid, giide, kohaliku toidu või käsitöö tootjaid ning muid huvigruppe ja turismiasjalisi."

MTÜ Eesti Maaturismi tegevjuhi Raili Mengeli selgitust mööda koostatakse matkaraja kohta eesti, läti, inglise, saksa ja vene keeles turundusmaterjali ja turismikaarte nii reisikorraldajatele kui lõpptarbijatele. Samuti osaletakse rahvusvahelistel turismimessidel ja loomisel on veebileht, kus kogu marsruut on nähtav nii terviku kui lühemate etappidena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles