Naiste tugikeskus kutsub kuuel päeval Pärnu randa jooksma

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Ants Liigus

Täna algava ühisjooksmise mõte on toetada Austraalias elavat eestlannat Ingrid Morrisoni, kes pühapäeva hommikul alustab Marokos 257 kilomeetri pikkust Sahara kõrbemaratoni, et koguda raha Pärnu naiste tugikeskusele.

Kõrbejooksu peetakse rängaks, sest peale vee ja telgi tuleb jooksjal oma varustust kogu aeg seljakotiga kaasas kanda. Morrison esindab kõrbemaratonil kõiki naisi, kes on perevägivallaga kokku puutunud.

Toetusraha kasutab Pärnu naiste tugikeskus augustikuise emade ja laste laagri tarvis. Pärnu naiste tugikeskuse juhataja Margo Orupõllu sõnutsi on samal ajal siin jooksmine ainuke moodus Morrisoni toetada. "Selleks me punnitame ja ponnistame. Juba väljatulemine on paljude puhul eneseületamine," sõnas Orupõld.

Orupõllu kinnitusel on reedest kolmapäevani keskrannas toimuvatele jooksudele osalema oodatud kõik: lapsed, koerad, mehed, sõbrad. Kirja kedagi ei panda. Kogunetakse iga päev kell 17 surfiklubi juures. Erand on pühapäev, kui jooks algab kell 10.30, sest samal ajal stardib Morrison ultramaratonile. Sel päeval ühinevad toetusjooksuga Pärnu politseinikud.

Ingrid Morrison lõpetab kõrbemaratoni eeldatavasti 15. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles