Nakkuspuhang koolinoorte üritusel: ligemale 40 õpilasel hakkas halb, osa viidi haiglasse analüüse andma

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula gümnaasium.
Lihula gümnaasium. Foto: Erakogu

Eesti õpilasesinduste liidu üldkoosolekul osalenud õpilasi tabas haiguspuhang: kümned noored oksendasid ja neli neist viidi analüüside võtmiseks haiglasse.

Kogu nädalavahetuse kestnud üritus toimus Lihula gümnaasiumis, mille direktor Janar Sõber teadis rääkida, et koolis ööbinud noortel hakkas halb ööl vastu tänast.

Kokku osales täna pärastlõunani kestma pidanud üldkoosolekul ligemale 200 noort. Koolidirektori teada hakkas kümnetel lastel halb ja nad oksendasid. Kiirabi toimetas neli last analüüside võtmiseks haiglasse.

Varahommikul saadeti kõigile koosolekul osalevatele koolinoortele meilile ankeet, kus küsiti, kas noor tunneb end halvasti. Peale selle uuriti, kas lapsevanemaid on teavitatud, ja paluti edastada vanemate kontaktnumbrid.

Täna saadeti kohapeale olukorraga tutvuma terviseameti eksperdid. Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri kinnitas Postimehele, et nakatus umbes 40 õpilast. Nakatunud lastel on soolenakkuse sümptomid ja esialgsel infol võis tegemist olla toidutekkelise nakkuspuhanguga.

Saluri sõnutsi reageeriti nakkusele kohapeal asjatundlikult ja nakatunud lapsed eraldati tervetest kohe. Samuti anti olukorrast otsemaid lapsevanematele teada.

Nii Pärnu haigla kui terviseamet avaldasid lootust, et homme saab juhtunu kohta rohkem infot jagada. Õpilasesinduste liidu juhatuse esimees ei soovinud Postimehele olukorda kommenteerida, enne kui haiglast on tulnud analüüside vastused. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles